انواع سنسور های خودرو و کاربرد آن ها چیست؟ سنسوروسیله ای است که به محرک های فیزیکی واکنش نشادن داده و تحریکات آن ها را به عنوان ورودی دریافت می کند.به سیگنال های الکتریکی قابل اندازه گیری تبدیل و به عنوان خروجی تحویل می دهد.

سنسور ها با بررسی شرایط محرک های فیزیکی مشخصی که با آ« ها در ارتباط هستند گزارش خرابی نقص یا هرگونه مشکلی را صادر کرده و اعلام نیاز برای رفع آن کرده است.هرگونه ضعف در گزارش گیری سنسور ها و انتقال گزارشات دریافتی شان می تواند عواقب بدی برای قطعات فنی خودرو به همراه داشته باشد.

انواع سنسور های خودرو و کاربرد آن ها

1.سنسور فشار داخل منیفولد

2.سنسور دور موتور

3.سنسور دریچه گاز

4.سنسور دمای آب

5.سنسور دمای هوای ورودی

6.سنسور اکسیژن

7.سنسور ضربه

8.سنسور استپرموتور

9.سنسور سرعت

10.سنسور جریان هوا

11.سنسور موقعیت میل سوپاپ

12.سنسور سطح بنزین

13.سنسور فشار روغن

1.سنسور فشار داخل مانیفولد

فشار هوای ورودی به داخل موتور را محاسبه کرده.اطلاعات به سدت آمده را راه کامپیوتر خودرو می فرستتد.وظیفه این قطعه بررسی فشار مانیفولد ورودی هوا و گزارش شرایط آن به کامپیوتر است.وقتی پدال گاز را فشار داده یا رها کنیم این فشار تغییر می کند.در صورت خرابی اسن سنسور کامپیوتر مقدار هوای ورودی را به درستی تشخیص نداده و باعث . سخت روشن شدن موتور – سخت گاز خوردن موتور – کاهش بازدهی را شاهد خواهیم بود.

2.سنسور دور موتور

از اصلی ترین حسگر های خودرو های انژکتوری است.این سنسور از نوع القائی است و از یک آهنربای دائمی و یک سیم پیچ تشکیل می شود.این سنسور روی پوسته کلاچ نصب می شود.مقابل فلایویل با فاصله حدود 1 تا 2 میلی متر قرار دارد.توسط گزارش این سنسور زمان جرقه زنی بر اساس موقعیت میل لنگ مشخص می شود.گاهی به دلیل رسوب روغن و گریس اطراف موتور روی این سنسور دچار مشکل در ارسال سیگنال به کامپیوتر می شود که با تمیز کردن آن موتور روشن می شود.

3.سنسور دریچه گاز

علاوه بر گزارش حالت های مختلف این دریچه اعم از بسته – نیمه باز و بازبودن کامل آن به کامپیوتر وضعیت های دیگر آن مانند افزایش شتاب و قطع پاشش سوخت را نیز گزارش می کند.این سنسور روی دریچه گاز نصب می شود و از یک سمت دریچه گاز و از سمت دیگر به سیم گاز وصل است.در صورت خرابی دور موتور حتی با گاز دادن به سختی بالا می رود و خودرو هنگام حرکت به صطلاح ریپ می زند و بازده موتور کاهش یافته و دور آن بالا و پایین می شود.

4.سنسور دمای آب

داخل این سنسور که با سیستم مقاومت متغییر با ضریب حرارتی منفی عمل می کند دو سنسور مقاومتی دارد.یکی برای ارسال سیگنال به کامپیوتر در ارتباط است و دیگری به پشت آمپر آب متصل می شود.کامپیوتر برحسب اطلاعات این سنسور غلظت مخلوط سوخت را برای بیشترین بازدهی موتور تنظیم می کند و روی محفظه ترموستات قرار می گیرد . و خرابی آن باعث دمای آب را از آنچه هست بالاتر اعلام می کند و باعث می شود کامپیوتر سوخت را رقیق تر از نیاز موتور کند و موتور روشن نمی شود و دمای آب را پایین تر از آنچه هست اعلام می کند و باعث می شود کامپیوتر غلظت سوخت را بالاتر ببرد.

5.سنسور دمای هوای ورودی

نوعی ترمیستور است که دمای هوای ورودی به موتور را اندازه گیری می کند و اطلاع می دهد. روی میفولد هوای ورودی یا دریچه گاز با کاهش مقاومت الکتریکی خود در اثر سرمای هوا موجب می شود کامپیوتر توسط پیش گرم کن که در مسیر ورودی هوای بعضی خودرو ها تعبیه می شود هوا را کمی گرمتر کند.این سنسور از حساسیت کمتری برخوردار است ممکن است در اثر کربن یا روغنی شدن منیفولد هوا دچار آلودگی شود.

6.سنسور اکسیژن

میزان اکسیژن موجود در گاز های خروجی از موتور را اندازه گیری کرده و به کامپیوتر ارسال می کند.این سنسور باعث کاهش مصرف سوخت – افزایش راندمان موتور – و کاهش آلایندگی های خودرو می شود.نوک این سنسور درون اگزوز است و میزان اکسیژن موجود در دود خروجی از اگزوز را اندازه میگیرد.و گزارش آن را به کامپیوتر می دهد . تا میزان سوخت تزریقس درون سیلندر را تنظیم کند و زمانی که دچار خرابی شود علائمی همچون روشن شدن چراخ چک خوب گاز نخوردن موتور و بالا رفتن مصرف سوخت می شود.

7.سنسور ضربه

وظیفه بررسی عملکرد سیستم جرقه زنی و انفجار در اتاقک احتراق و گزارش ضربات ناشی از احتراق زود رس که ایجاد کوبش می کند به کامپیوتر ماشین.این قطعه روی بلوک سیلندر وصل می شود.احتراق زود رس و ضربات ناشی از آن به دلیل نقص در هر یک از قطعات سیستم جرقه زنی – کاهش تراکم مخلوط سوخت و گاز به دلیل خرابی سوپاپ ها و یا تنظیم نبودن زمان بندی آن.

8.سنسور استپر موتور

در دور های پایین موتور را روشن نگه می دارد.برای جبران دور موتور کاهش یافته کامپیوتر از طریق استپ موتور با دریچه گاز کمی گاز را زیاد می کند. تاکمی دور موتور بالاتر برود.وظیفه آن تنظیم هوای مصرفی سیلندر ها هنگام رها کردن پدال گاز است.خرابی آن باعث .کاهش چشم گیر دور موتور در مواقع فعالیت کوار – کاهش و افزایش بی دلیل دور موتور در سرعت های پایین خودرو – خاموش شدن موتور مخصوصا هنگام رها کردن ناگهانی پدال گاز می باشد

9.سنسور سرعت

علاوه بر مشخص کردن سرعت خودرو . دور آرام موتور را هنگام حرکت خودرو تثبیت می کند . شتاب خودرو را بهینه می سازد و نوسانات موتور را کاهش می دهد.خرابی آ« باعث عدم نمایش کارکرد و میزان سرعت خودرو در پشت آمپر می شود.

10.سنسور جریان هوا

در کنار سوپاپ ورودی هوا قرار می گیرد.سنسور جریان هوا به کامپیوتر در تنظیم مقدار مناسب هوا برای بهترین بازده موتور کمک می کند و از مصرف بیهوده سوخت جلوگیری می کند.

11.سنسور موقعیت میل سوپاپ

شرایط دقیق میل سوپاپ را به کامپیوتر گزارش می دهد.این سنسور در انتهایی ترین بخش میل سوپاپ قرار دارد.شامل یک المنت و یک قطعه نیمه هادی است.این سنسور فعالیت ترتیبی کوئل و انژکتور ها را تنظیم می کند و گزارش احتراق ناقص را به کامپیوتر می دهد.

12.سنسور سطح بنزین

به آن سنسور شناور بنزین نیز گفته می شود چرا که با اتصال به شناور سیستم پمپ بنزین مقدار بنزین موجود در باک را اندازه گیری کرده و میزان آن را با درجه بنزین روی پشت آمپر به راننده گزاذش می دهد و در صورت خرابی باعث می شود بنزین در پشت آمپر نمایش داده نشود

13.سنسور فشار روغن

وظیفه سنجش فشار روغن موتور را بر عهده دارد.کاهش فشار روغن موجب آسیب به موتور خودرو می شود محل قرارگیری آن در کارتل روغن نزدیک به فیلتر آن و روی بلوک سیلندر است.از یک فنر که سختی آن با فشار پمپ روغن متناسب است و یک ساچمه تشکیل می شود.در صورت خرابی ممکن است چراغ روغن در زمان مناسب بودن فشار بی دلیل روشن شود.

برای تهیه انواع سنسور های خودرو و کاربرد آن ها می توانید به سایت مراجعه کرده و از محصولات دیدن نمایید

دیدگاهتان را بنویسید

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه