راهنمای نگهداری از گیربکس اتوماتیک,گیربکس اتوماتیک یکی از بهترین آپشن های رفاهی خودرو است.که امروزه طرف داران زیادی دارد.
اما استفاده نادرست از گیربکس اتوماتیک هزینه های بسیار سنگینی . بر روی دوش صاحب خودرو می گذارد.با رعایت چند نکته می توان از ایجاد خسارت گیربکس جلوگیری کرد.
چرا گیربکس اتوماتیک نیاز به مراقبت دارد؟
با این که تجربه رانندگی با خودرو هایی که از گیربکس اتوماتیک بهره می برند.بسیار راحت و لذت بخش است.اما به دلیل مکانیزم گیربکس اتوماتیک و حساس بودن آن ها به ضربه و فشار قطعا باید به بهترین شکل ممکن از آن نگهداری شود.بسته به نوع خودرو و عمر آن, هزینه تعمیرات گیربکس متغییر و بالا است.
حتی امکان دارد در صورت عدم مراقبت از گیربکس اتوماتیک,این قطعه به صورت کلی از کار بی افتتد.
آشنایی با حروف روی گیربکس اتوماتیک
1.علامتP,به آن علامت پارک گفته می شود.در هنگام پارک کردن بهتر است .خودرو در حالت پارک قرار گیرد. چرا که در این حالت چرخ ها قفل شدهو حرکت نمی کند.
2.علامتD,حالت رانندگی است.با قرار دادن دنده در این حالت خودرو قادر به حرکت خواهد بود.
3.علامتN,برای خلاص کردن خودرو های گیربکس اتوماتیک.دنده باید در این حالت باشد.این حالت خودرو را خلاص می کند.خودرو در هر وضعیتی که باشد در صورت خلاص کردن.حرکت خود را ادامه می دهد.
4.علامتR,این حالت همانند خودرو های گیربکس معمولی است.دنده عقب برای حرکت به عقب از این حالت باید استفاده کرد.
هنگام رانندگی با خودرو های گیربکس اتوماتیک باید از این کار ها اجتناب کرد.
1.تغییر وضعیت دنده به حالتNپشت چراغ قرمز
باید بدانید که با خلاص کردن خودرو. در این حالت و درگیر شدن مجدد گیربکس اتوماتیک. دمای قطعات داخلی و روغن آن یه شدت بالا رفته. و این امر سبب کاهش اصطکاک گیربکس می شود.
2.گاز دادن درجا قبل از قرار دادن دنده در حالتD
انجام این کار با خودرو های دنده اتوماتیک اصلا کار درستی نیست. و موجب اصطکاک بیشتر قطعات و در دراز مدت موجب خرابی گیربکس می شود.
3.خلاص کردن دنده در سرازیری
انجام این کار باعث می شود که روانکاوی قطعات گیربکس با اشکال روب رو شود. و به مرور خراب شدن گیربکس را به همراه دارد.
4.تغییر حالت دنده خودرو در حالت حرکت
برای گیربکس مضر است. و باعث تغییر وضعیت سریع قطعات گیربکس می شود.که به مرور باعث خراب آن ها می شود.تغییر دنده در حالت حرکت شدید به گیربکس آسیب میزند.
5.قرار دادن دنده در حالتP قبل از توقف کامل
سبب می شود که یک پین قفل کننده.داخل دنده متصل به شفت خروجی گیربکس قرارگیرد.انجام این کار در وضعیتی که خودرو در حالت حرکت است.خطر شکستن پین را بالا می برد.
6.شیوه توقف نادرست در سطوح شیب دار
هنگام توقف در سطوح شیب دار بهتر است ابتدا ترمز دستی را بکشید. و بعد دنده در حالت پار قرار گیرد.
راهنمای نگهداری از گیربکس اتوماتیک
1.روغن گیربکس خودرو را بررسی کنید
از بهترین راه ها برای نگهداری از گیربکس اتوماتیک بررسی سطح روغن آن است.روغن گیربکس و فیلتر آن باید در زمان های معیین تعویض شوند.رسیدگی به فیلتر بسیار مهم است.زیرا که فیلتر گرفته, باعث عبور کمتر جریان,ایجاد آسیب شدید و نیز سوخته شدن گیربکس می شود.بنابر این توصیه می شود سطح روغن را بسنجید.
2.انجام سرویسهای دورهای
هزینههای زیاد تعمیرات گیربکس اتوماتیک نسبت به گیربکسهای معمولی بهتر است. که سرویسهای دورهای این خودروها را بهموقع انجام دهید. هر چند ماه یکبار خودرو را نزد کارشناس برده و چکاپ کنید. حتی اگر هیچ مشکلی نداشته باشد.
3.تعویض کردن روغن صرفا نزد متخصص این کار
حتماً باید توسط متخصص گیربکس انجام شود. زیرا در صورت استفاده از روغن تقلبی یا فاسد، انتخاب نوع اشتباه روغن.درست نبودن سطح روغن خصوصاً کم بودن روغن. و یا استفاده از واشرهای بیکیفیت. عواقب پرهزینهای منظرتان خواهد بود.
4.نحوه چک کردن روغن گیربکس اتوماتیک در اتومبیلهای دارای گیج روغن
– اتومبیل باید گرم باشد. برای این کار، موتور را روشن کنید و بگذارید که ۱۰ الی ۱۵ دقیقه کار کند.
– درحالیکه دنده در حالت P است، گیج را بکشید، بعد از پاک کردن آن مجدداً تا آخر داخل کرده و دوباره بیرون بکشید. اثر روغن باید تا خط دوم بالایی گیج باشد.
– در مرحله بعد قسمت روغنی گیج را به انگشتتان بکشید. رنگ روغن باید شفاف و آلبالویی رنگ باشد و در غیر این صورت نیاز به تعویض دارد.
5.کاربرد چراغ Sport و Snow
۱. ضعیف یا خراب شدن شیر برقی؛ که در این حالت گیربکس به دنده ۳ رفته و از آن خارج نمیشود، مگر با خاموش و روشن شدن خودرو.
۲. رسیدن شمارنده روغن گیربکس به حدی که باید تعویض شود.در این حالت عملکرد گیربکس عادی است، اما با خاموش و روشن شدن خودرو، چراغ S و * خاموش نمیشوند.
۳. کمتر یا بیشتر شدن فشار روغن از محدوده تعیینشده، یکی دیگر از عللی است که باعث روشن شدن چراغ S و * میشود.
می توانید تمامی لوازم یدکی گیربکس جیلی را از او ام پارت تهیه نمایید.
- مدیریت
- دی 14, 1400
- 403 بازدید