در این مطلب قصد داریم ضمن تعریف این که سیستم تعلیق خودرو چیست توضیحاتی راجع به قطعات مرتبت با آن اطلاعاتی را بیان کنیم.

سیستم تعلیق خودرو چیست؟

سیستم تعلیق بخشی از خودرو است که مانع از انتقال ارتعاشات و تکان های شدید ناشی از حرکت خودرو روی سطوح ناهموار به بدنه در حال حرکت و سرنشینان می شود.

این سیستم در واقع باعث می شود نوسانات حاصل از حرکت خودرو بر روی سطح ناهموار به جرم معلق که شامل اتاق-شاسی-متعلقات و سرنشیان وارد نشود.سیستم فنربندی در حقیق بخشی از شاسی آن است و به نوعی با تمامی اجزای زیرین خودرو در ارتباط است.یک سیستم تعلیق خوب ,علاوه بر اینکه راحتی و آرامش را برای سرنشینان به همراه می آورد به پایداری خودرو در جاده کمک می کند.

سیستم تعلیق شامل قطعات ;اصلی فنرها-کمک فنرها-ستون های نگه دارنده و چرخ ها می شود و اتصال چرخ ها و محور های عقب و جلو را با شاسی برقرار می کند.

سیستم تعلیق دو وظیفه مهم دارد; یکی دریافت تکان ها ارتعاش ها و نوسان هایی که از حرکت در سطوح مختلف جاده به چرخ ها وارد می شود. و دیگری ارتقاء عملکرد چرخ ها.این سیستم در خودرو ها علاوه بر تامین آرامش و راحتی سرنشینان و راننده موجب بالا رفتن عمر قطعات می شود.

وظایف دیگر سیستم تعلیق ها

1.تحمل وزن خودرو

2.جذب ضربات وارده و تبدیل آن ها به ارتعاش

3.حفظ تماس چرخ ها با سطح جاده

4.افزایش میزان پایداری خودرو

5.افزایش قابلیت فرمان پذیری خودرو

6.حفظ هندسه سیستم فرمان و موقعیت های چرخ

در طراحی سیستم های تعلیق دو اولویت مهم بیش از هر چیزی در نظر گرفته می شود; بهبود سواری و ارتقاء قابلیت هدایت و کنترل خودرو و دیگری وظیفه سیستم تعلیق حفظ تعادل خودرو در حین حرکت می باشد.

اجزای سیستم تعلیق خودرو چیست؟

سیستم تعلیق خودرو از اجزای متفاوت و مختلفی تشکیل شده است که هر کدام از این قطعات کارایی و عملکرد خاص خود را د ارند و در صورتی که عملکرد هر یک از قطعات دچار مشکل شود کل تعلیق را دچار مشکل می کند.

این قطعات اصلی و محوری شامل فنر ها – استارت – طبق – بوش – سیبک – میل رابط- میل تعادل – کمک فنر ها – رینگ ها و لاستیک

1.فنرها, از اصلی ترین قطعات محسوب می شوند و کیفیت و عملکرد آن ها تاثیر مستقیم بر عملکرد سیستم تعلیق خودرو می گذارد.فنر ها وظیفه جذب ضربات حفظ تماس لاستیک ها با سطح جاده را بر عهده دارند فنر ها انواع مختلفی دارند که شامل فنر مارپیچ و فنر بادی است.

2.استارت ,در سیستم های تعلیقی دیده می شود که سیبک و طبق در آن ها حذف شده و همچنین فنر به کار رفته در آن ها از نوع فنر لول است

3.طبق ,اتصال طبق به شاسی از طریق بوش های محوری و به سیستم تعلیق به وسیله سیبک ها انجام می شود.تعداد طبق ها و نحوه استفاده از آن ها در سیستم های تعلیق مختلف و متفاوت است

4.بوش ,بوش در سیستم تعلیق قابلیت چرخش ندارد. و تنها باز و بسته می شود بوش ها گاهی به شکل استوانه ای هستند و نقش محور را ایفا می کنند

5.سیبک, نوعی اتصال است در سیستم تعلیق . از یک گوی فلزی دسته دار تشکیل شده است.این مفصل که وظیفه اتصال چرخ ها به سیستم تعلیق را دارد چرخش آن ها را با چرخش فرمان و حرکتشان را هنگام عبور از ناهمواری ها ممکن می سازد

6.میل رابط , وظیفه ایجاد اتصال بخش های مختلف این سیستم را بر عهده دارد.بسیار مقاوم و در تعداد زیاد به کار می رود.

7.کمک فنر, از اصلی ترین بخش سیستم تعلیق است.وظیفه تکمیل فنر ها را بر عهده دارند و نیروی وارده از ضربات به آن ها را دفع می کنند.کمک فنر ها از یک پیستون با سوراخ های ریز تشکیل می شوند که درون یک سیلندر قرار دارند.

8.رینگ و لاستیک ها, هنگام حرکت خودرو اولین اثر بر روی لاستیک ها گذاشته می شود.رینگ ها انتقال وزن خود خودرو به سطح جاده با توزیع وزنی مناسب را برعهده دارند.

سیستم تعلیق خودرو بسیار مهم می باشد.علاوه بربحث فنی که این سیستم باعث فرمان پذیری مناسب و واکنش به موقع راننده می شود.علاوه بر آن اگر سیستم تعلیق دچار نقص فنی باشد می تواند حس ناخوشایندی را به سرنشینان خودرو و راننده منتقل کند.

استهلاک و نگهداری از سیستم تعلیق

وجود روغن روی کمک فنر ها  و بوش ها صدای زیاد قطعات و کوبش بیش از حد خودرو هنگام عبور از سطوح ناهموار از علائم ثابت نقص عملکرد سیستم تعلیق هستند.

انواع سیستم تعلیق خودرو

سیستم های تعلیق را می توان به مدل های مختلفی دسته بندی کرد.مثلا محل قرارگرفتن آن بر روی محور های عقب یا جلو دسته بندی کرد و یا از نظر نحوه حرکت به دو دسته محرک و ثابت تقسیم بندی کرد.

1.سیستم های تعلیق مستقل تمام اجزای این سیستم یک پارچه و بدون این که به سیستم دیگری وابسته باشد عمل می کند.

2.سیستم های تعلیق وابسته علاوه بر سیستم تعلیق که مربوط به اجزای مکانیکی و فنی سیستم های تعلیق می شوند از اجزای کمکی دیگری نیز استفاده می شود تا نوسانات وارد شده را به مراتب کمتر به اتاق خودرو کنترل کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر از لوازم یدکی می توانید به سایت مراجعه نمایید.

  • مدیریت
  • آبان 16, 1400
  • 410 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه