پمپ روغن(اویل پمپ) چیست و چه وظیفه ای دارد؟ از قطعات اصلی موتور اویل پمپ است. که به آن پمپ روغن نیز گفته می شود.

گاهی بخش های مختلف و سیستم های متعدد خودرو به صورت اختصاصی از یک اویل پمپ و محفظه روغن مخصوص بهره می برند. برای مثال,سیستم فرمان-سیستم تعلیق و جلوبندی هر یک پمپ روغن خود را دارند.این پمپ ها و محفظه های روغن و مسیر های انتقالشان در کنار هم سیستم روانکاوی خود را تشکیل می دهند که به آن سیستم روغن کاری گفته می شود.

وسیله ای است که روغن موجود در موتور را به مدار روغنکاری پمپ کرده. و جریان روانسازی موتور را ایجاد می کند.

موتور از پیچیده ترین قسمت های هر خودرویی می باشد. خودرو سازان برای بهبود عملکرد و راندمان آن تلاش زیادی انجام می دهند.

قطعاتی که در پیشرانه خودرو وجود دارند در فشار و دمای کاری بالایی قرار دارند. و سرعت حرکت این قطعات در پیشرانه بسیار بالا است. هنگامی که پیستون درون سیلندر حرکت می کند اصطکاک شدیدی بین قطعات اتفاق می اففتد. و باعث مستهلک شدن قطعات می شود. روغن موتور وظیفه خنک سازی این قطعات را برعهده دارد. برای به جریان در آوردن روغن موتور نیاز است اویل پمپ یا همان پمپ روغن آن را در بین قطعات به جریان در آورد.

این پمپ درون بلوک سیلندر قرار می گیرد. و روغن را از محفظه کارتل گرفته و درون شیار ها و مسز های مشخص شده برای جریان روغن درون بلوک سیلندر می ریزد.

وظایف اویل پمپ

1.کاهش ارتعاشات موتور که با دفع ضربات توسط خاصیت هیدرولیکی روغن موتور اتفاق می افتتد.

2.کاهش ساییدگی و خوردگی سطوح و قطعات با پر کردن فضای بین آن ها

3.خنک کاری قطعات که در اثر کاهش اصطکاک و دریافت و انتقال گرما حین حرکت روغن صورت می گیرد.

4.تمیز کاری قطعات موتور که با کمک روغن و شسته شدن آلودگی ها به وسیله آن و سپس فیلتر شدن روغن با فیلتر مخصوص انجام می شود.

5.کمک به عایق بندی رینگ و پیستون به منظور جلوگیری از نشت گاز های درون سیلندر

اویل پمپ نیروی لازم برای حرکت خود را از میل بادامک یا میل لنگ تامین می کند. اویل پمپ ها در انواع مختلف تولید می شوند اما برخی از اجزا در تمامی آن ها وجود دارند.

اجزای تشکیل دهنده اویل پمپ عبارتند از;

1.پوسته

2.چرخ دنده هرزگرد

3.روتر داخلی

4.روتر خارجی

5.فنر روغن

6.پلانجر

7.محور اصلی

8.محور هرزگرد

محل دقیق قرارگیری اویل پمپ در زیر محفظه میل لنگ و نزدیک میل لنگ و نزدیک به محفظه کارتل است. پمپ روغن نیروی لازم برای کار خود را از تسمه متصل به میل لنگ و دینام دریافت می کند.

انواع اویل پمپ

1.پمپ دنده ای

این پمپ دارای دو محور هرزگرد و محور اصلی نیز هست. که از درون چرخ دنده ها نیز عبور می کند.این محور در اثر تحریک چرخ دنده سر میل لنگ و هوزینگ به حرکت در می آید. درون پمپ حرکت چرخ دنده ها روغن را به چرخش در آورده . و درون آن ایجاد فشار می کنند سپس روغن با فشار از لوله های خروجی به سمت فیلتر روغن می رود.

2.پمپ روتری

این نوع پمپ یک چرخ دنده درون روتر داخلی دارد. محور اصلی این چرخ دنده را به حرکت در آورده و روتر داخلی با حرکت آن شروع به چرخش می کند. اما روتر خارجی ثابت می ماند

3.پمپ سوزنی

در پمپ های سوزنی یک سیلندر,پیستون و فنر ایجاد فشار لازم را در روغن موتور می کنند. به این ترتیب که فنر با تحریک هوزینگ رها شده و پیستون را در سیلندر به حرکت در آورده و منجر به پمپ شدن آن می شود.

اویل پمپ یا همان پمپ روغن با وجود اهمیتی که در خودرو دارد ممکن است در اثر مرور زمان دچار فرسودگی و یا از کار افتادگی شود. این بدان معنی است که موتور و اجزای آن روغن کاری نمی شوند.

عوامی که باعث خرابی اویل پمپ می شوند

1.کثیف بودن فیلتر روغن یا کهنه بودن بیش از اندازه روغن

2.بدون آب ماندن موتور

3.کاهش فشار روغن یا روشن شدن چراغ چک موتور

4.افزایش دما در موتور

5.سروصدای سوپاپ ها

6.نویز پمپ روغن

برای کسب اطلاعات بیشتر از قطعات یدکی جیلی می توانید به سایت مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...
بستن
مقایسه

لطفا قبل از خرید جهت جلوگیری از سفارش اشتباه حتماً با شماره 09196968593 در واتساپ یا ایتا و یا شماره های ثابت تماس تلفنی برقرار کنید.