نقش باتری در خودرو
هدف اولیه استفاده از باتری خودرو استارت زدن-تهیه نیروی کافی برای جرقه زدن و روشن شدن موتور می باشد.باتری ماشین وظیفه ذخیره سازی نیروی الکتریکی و انتقال آن به بخش های مختلف ماشین را بر عهده دارد.
باتری خودرو یکی از مهم ترین قطعات خودرو می باشد.نحوه صحیح نگهداری از باتری خودرو و آگاهی داشتن از عواملی که باعث خرابی و یا آسیب رساندن به باتری خودرو می شود بسیار حائز اهمیت است.باتری های ماشین از نظر ساختاری به دو دسته تقسیم می شوند.1.باتری های اسیدی.2.باتری های اتمی.باتری های اسیدی با اسید و آب مقطر شارژ می شوند و باتری های اتمی زمانی که دشارژ می شوند می توان آن ها را مجدد شارژ کرد و برای مدتی آز استفاده مفید داشت.
عمر مفید باتری ماشین چقدر است؟
معمولا 2 تا 3 سال عمر مفید دارند.ولی با نگهداری مناسب و سرویس های به موقع می توان آن را تا 5 سال نگه داشت.
وظایف باتری خودرو
1.کارکردن برف پاک کن
2.روشن کردن کلیه چراغ های خودرو
3.ذخیره انرژی برای روشن شدن موتور
4.تامین انرژی لازم برای استارت
دلایلی که باعث کاهش عمر مفید ماشین می شوند
1.وجود مشکل در سیستم شارژ باتری,در صورت وجود مشکل باتری خیلی زود تخلیه می شود.بسیاری از خودرو ها انرژی مورد نیاز برای رادیو.چراغ و سایر سیستم ها را از دیننام تامین می کنند که اگر مشکل وجود داشته باشد,تسمه ها کشش خودشان را از دست داده باشند ممکن است باتری را تخلیه کنند.
2.معیوب بودن دینام,اگر دیود دینام معیوب شود باتری را ضعیف می کند.دیود معیوب می تواند حتی وقتی موتور خاموش است شارژر را به جریان بی اندازد و باتری را تخلیه کند.
3.برق دزدی ماشین,اگر این مشکل بر طرف نشود عمر باتری زودتر از آنچه باید به پایان می رسد.
4.اشتباهات راننده,همه افراد حداقل یک بار برایشان پیش آمده که بدون خاموش کردن سیستم های الکتریکی.ماشین را خاموش کنند.در این مواقع که ماشین را خاموش می کنید می رید,باتری یا تا صبح تخلیه می شود یا این که ضعیف می شود.این عمر باتری را کوتاه می کند.
5.آب و هوای بیش از حد گرم یا سرد,آب و هوا تاثیر زیادی در کوتاه شدن عمر باتری خودرو دارد.در گرمای شدید درجه حرارت شدید باعث تبخیر مایعات در باتری خودرو می شود و به ساختار داخلی آن بسیار آسیب می زند. و اگر هوا بسیار سرد باشد باز هم عمر باتری سریع تر به پایان می رسد.
6.خوردگی پایانه های باتری, اسید باتری در کانکتور ها نشت می کند و سپس سفت می شود و اجازه نمی دهد بین پایانه ها و نقاط اتصال تماس موثری برقرار شود.این امر قابلیت باتری را برای شارژ مجدد از طریق دینام خودرو کاهش می دهد
نشانه های به اتمام رسیدن عمر باتری
1.بوی بد;اگر ماشین را روشن کردید و بوی شبیه گوگرد استشمام کردید احتمالا نشت باتری است که ممکن است به دلایل قدیمی شدن باتری-آسیب خارجی به پایانه ها یا محفظه آن و یا اتصال کوتاه مدت داخلی ایجاد شود.
2.کم نور شدن چراغ های جلو;باتری نمی تواند به اندازه کافی به چراغ های جلو برق رسانی کند.
3.موتور اصلا روشن نمی شود;اگر بعد از چند بار کلیک باتری روشن نشد نشان می دهد باتری به میزان کمی برق رسانی دارد.یعنی باتری ضعیف شده است.
4.چراغ چک موتور روشن می شود,معمولا وقتی چراغ چک روشن می شود اولین چیزی که مورد برسی قرار می گیرد باتری خودرو است.
برای این که بدانیم عمر مفید باتری ماشین چقدر است و باید همیشه به خوبی از آن نگه داری شود.
1.خاموش کردن ماشین در فواصل کوتاه مدت را محدود کنید
2.اگر از ماشین زیاد استفاده نمی کنید حداقل یک بار در هفته با آن رانندگی کنید
3.وقتی ماشین درجا کار می کند رادیو را موقتا خاموش کنید
4.همیشه باری و پایانه های آن را تمیز نگه دارید
5.چک کنید باتری شل نشده باشد.در این صورت احتمال ضعیف شدن زود به زود باتری و ایجاد اتصال کوتاه داخلی وجود دارد.
اگر باتری ماشین کهنه و قدیمی شده استفاده کنید مشکلات بیشتری برایتان به وجود خواهد آورد از جمله;
1.ممکن است کنار جاده یا در خیابان وقتی ماشین را خاموش می کنید دیگر روشن نشود
2.اگر باتری نشت کند.ممکن است به سایر اجزای ماشین هم آسیب برساند
3.لامپ کم نور در شب بسیار خطر ناک است
فاکتورهایی که برای محاسبه عمر مفید باتری خودرو باید در نظر گرفته شود:
– نوع باتری که یا اتمی است یا اسیدی
– برند باتری، دومین فاکتور تعیین کننده طول عمر باتری ماشین
– شرایط رانندگی سومین عامل تاثیرگذار بر عمر مفید باتری ماشین
مراقبت و نگهداری از باتری ماشین
– وضعیت سلامت و حجم تجهیزات برقی خودرو
برای این که بتوانید عمر مفید باتری ماشین را تشخیص دهید باید با روش های تشخیص خراب شدن باتری نیز آشنایی داشته باشید. روش های زیادی برای تشخیص خراب شدن باتری خودرو وجود دارد. از جمله روش های رایج برای تشخیص خرابی باتری های اتمی خیلی ساده است.
دقت داشته باشید که بر روی باتری های اتمی یک چشمی یا یک نشانگر قرار دارد. که غلظت اسید داخل باتری را اندازه می گیرد. با دقت آن را بررسی کنید. در صورتی که رنگ چشمی سبز بود این به معنای سلامت و شارژ بودن باتری می باشد. در صورتی که رنگ چشمی، رنگ سیاه یا قرمز بود این؛ به معنای پایین بودن شارژ باتری است. و در صورتی که کاملا سفید رنگ بود، این به معنای تخلیه کامل باتری است که در اغلب موارد نشانگر زمان تعویض باتری خودرو می باشد.
چک کردن باتری های اسیدی هم کار راحتی می باشد. به منظور چک کردن این نوع باتری ها باید در پوش محفظه های آن را بردارید و سطح آب باتری را کنترل کنید. دقت داشته باشید که این باتری ها حاوی صفحات سربی هستند. که آب درون آن ها باید حدود ۱۵ میلیمتر بالاتر از صفحات سربی باشد.
برای تهیه لوازم یدکی جیلی به سایت مراجعه نمایید.
- مدیریت
- آبان 11, 1400
- 338 بازدید